Den internasjonale Holocaustdagen 2008

Rett nedenfor Akershus festning står disse tomme stolene. De er et minnesmerke over deportasjonen av de norske jødene

Den 27. januar 1945 ble konsentrasjons- og utryddelsesleirene i Auschwitz og Birkenau frigjort av Den røde armé. Dette er utgangspunktet for at Holocaustdagen markeres i mange land verden over.

Den internasjonale minnedagen for Holocaust

markeres den 27. januar.


HL-senteret inviterer deg til høytideligheten hvor det som tidligere vil være flere appeller fra offergruppene, og skuespiller Liv Dommersnes vil lese Wergeland-dikt. Representant fra Regjeringen er i år forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland. Arrangementet vil ledes av representant for styret på HL-senteret, Rolf Kirschner, og det vil vare i vel en halv time på kaia.
Etter markeringen på Akershuskaia fortsetter arrangementet ca. kl. 15.45 i Fanehallen (innkjørsel ved Den gamle logen), Akershus Festning. Her vil det først serveres en varmende suppe. Deretter vil forfatter Jan Erik Vold fortelle om og lese fra

Ruth Maiers dagbok

.
Alle er velkomne til å delta både på høytideligheten på kaia og i Fanehallen. Du kan også bare delta på ett av arrangementene. Det er ikke noen obligatorisk påmelding, men av praktiske grunner er det fint å ha en oversikt over hvor mange som kommer.
Kontaktperson: Kari Amdam, kari.amdam@hlsenteret.no

Påmelding til arrangementet i Fanehallen:

Publisert 6. okt. 2011 09:34 - Sist endret 25. okt. 2018 10:08