Aktuelt

Nyheter

  • En forsamling i et stort rom Museer under press: Stor konferanse i Norge

    Årskonferansen til The Federation of International Human Rights Museums (FIHRM) for 2022 er lagt til Norge og organisert av Demokratinettverket. Onsdag 21. September var HL-senteret vertskap for arrangementet.

  • Bildet viser omslaget på boken "Rasisme". Den har et bilde av en jordklode med et halvåpen egg med et menneske i fosterstilling inni. Rasisme på norsk

    Det er ikke lenger veldig kontroversielt å si at det finnes rasisme i Norge. Mange påsto tidligere at begrepet var irrelevant og fenomenet nærmest ikke-eksisterende i vårt land. Nå er rasisme et tema i alt fra lørdagsunderholdning til partiprogrammer, utstillinger og debatter. Forsker Cora Alexa Døving på HL-senteret skriver om f enomenet, forskningen og erfaringene i den nye boken "Rasisme".

  • Bildet viser soldater som marsjerer med en stor hvit bygning i bakgrunnen Forelesningsserien om 2. verdenskrig er tilbake!

    Etter lang tids pandemiavbrudd kan vi endelig igjen invitere til en rekke interessante forelesninger på Litteraturhuset i Oslo. Den britiske historikeren og forfatteren Antony Beevor er blant høydepunktene.

Arrangementer